keskiviikko 25. maaliskuuta 2009



Jee!! Me ollaan Nellin kanssa alettu laukkaamaan uralla. Tähän asti ollaan laukattu vaan suoraan, mutta nyt ollaan muutama päivä laukattu ihan uralla. Tämä uusi askel eteenpäin otettiin perjantaina. Hevosilla oli joku kumma "pelkää-omaa-varjoaankin" -päivä. Kaks kertaa tultiin puoli kilometriä täyttä laukkaa ku ensin pelättiin normaalia henkilöautoa joka kaiken huipuksi käyttäytyi kuin suoraan oppikirjasta "Miten kohtaat hevosen liikenteessä". Siis kuski käyttäytyi. Sitten samassa paikkaa piti pelätä takaa tulevaa pyöräilevää koiran taluttajaa, ja taas mentiin.

Toisen karkulaukan jälkeen päätettiin Ninnin kanssa, että nyt tehdään kentällä töitä niin kauan, että hevoset kuuntelee kunnolla. Nelli otti vielä yhden luvattoman laukkalähdön pellolla, mutta sitten laukkuutin sitä niin paljon, että sillä ei ollut enää mitään haluja temppuilla. Ensin laukattiin suoraan muutaman kerran umpihangessa pellon päätyyn, ja kun se meni hyvin aloin laukata uralla. Toki aina välillä kävelin ja ravasin, mutta neiti näytti nauttivan, eikä enää yrittänytkään mitään temppuja. Liisa rauhoittui välittömästi ku päästiin pellolle ja Ninni sanoikin, että aivan ihana kun tuntuu, että hevonen suorittaa pyynnöt melkein pelkän ajatuksen voimasta. Nyt ollaan sitten nautiskeltu kunnolla kentällä työskentelystä. Minusta tuntuu melkein kuin olis lottovoiton saanut. Tätä oon kaivannut Nellin kanssa.

4 kommenttia:

  1. joo, niinhän se meilläkin sillon onnistu ainakin vasemmassa kierroksessa hyvin.. =) Oli ihana Liisalla ilman satulaa!!
    -Emppu

    VastaaPoista
  2. Hienoa!

    Mulla on taasen menny takapakkia hoitohepan kanssa, ku on ruvennu pukittelemaan/ryykäilemään. En onneksi tippunu, mutta nilkka venähti siinä tohinassa. Onneksi ei pahemmin, eikä estäny eilistä rats.koulun tuntia. Vloppuna aijottiin mennä Jassun kans kunnolla stä ratsimaan, jos alkaa villiksi meno, ni laitamme vaikka liinaan ja juoksutamme pahimmat pöhinät pois. Selästä en uskalla antaa kunnolla kyytiä, ku vaikka kenttä kohtuu kokonen, ei ole tarpeeksi tilava semmoseen.

    Kirjottelehan taasen!

    - J

    VastaaPoista
  3. Meillä kyl oli kivaa. Hyvä kuva susta Nellin kans ja musta Liisan kans..=) Pitäs ottaa joskus uusiksi ku oli niin kivaa. Ja kiitos kuvaajille
    T.Emppu

    VastaaPoista
  4. Voiku ois saatu se Nelluskan pukki videolle..
    Hei miten se tiistai oikein on?? Kirjottelin vaan jotain, et ku kirjauduin kait sisään=)
    T. Emppu

    VastaaPoista