tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kumivenheellä ratsastamaan

Tämä ei ole poliittinen bloki, eikä ympäristö aktiivinen bloki, tämä on vain Huvikummun tallin heppabloki. Mutta nyt panee mietimään asioita vihreältä kannalta vaikka olen poliittisesti sitoutumaton. Toistaiseksi.

Meidän naapurissa on kultakaivos. Meidän rajalla virtaa oja nimeltä Poikajoki. Poikajoki laskee kultakaivokselta päin, ja sivuaa meidän ratsastuskenttää ja laitumia. Nyt kaivosyhtiö suunnittelee laskevansa vetensä tuohon pieneen ojapahaseen joka Poikajoen nimeä kantaa. Kehuvat veden olevan puhdasta, kuitenkin se sisältää monia myrkkyja ja raskasmetalleja. Kehuvat pitoisuuksien olevan pienempiä ku Poikajoessa itsessään. Entä sitten. Miljoona kuutiota mitä tahansa vettä ojaan laskettuna ei voi pysyä uomassaan. Eli se nousee mun pihalle , kentälle ja laitumille. Saatikka sitte, että se sisältää ympäristömyrkkyjä. Joki on tosissaan oja. Normaali veden syvyys on n. 30cm tulva-aikana ehkä 80cm ja uoman leveys maximissaan meidän rajalla 1,5 m. Ei siihen kestä laskea miljoonaa kuutiota vettä.

Huoli on kova, ja vie iloa harrastamisesta ja varsan kasvusta nauttimisesta, mutta ei auta. Vaikka tämä ei ole poliittinen bloki, niin tulen kertomaan tästä asiasta pääpiirteissään täälläkin, koska niin läheltä se koskettaa Huvikummun tallin elämää.
Nyt lähden tutustumaan "rakkaaseen" naapuriini kultakaivokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti